BENVINGUTS!!!

Som una parella de Terrassa, el Juan Pedro i jo mateixa, la Susanna, que volem posar al vostre abast les nostres receptes que sovint compartim amb els nostres amics. Intentarem fer un bloc on predominarà la cuina casolana, econòmica i com no, ràpida. Encara que per alguns plats la rapidesa no es pot aconseguir.

El nom del bloc, Cal Soparet, ve arrel de les periòdiques reunions amb amics per dinars, berenars, sopars i ressopons. D'aquí ve la idea.
A més a més, a partir d'aquest 2018 també publicarem receptes fetes amb Thermomix.

També volem recomanar-vos una cançó que acompañarà cada recepta, encara que la combinació d'ambdós coses és molt personal.
Esperem que us agradi!
Bon Profit!!

dilluns, 4 de gener del 2016

Sèpia molt ben acompanyada

Bon dia,  avui us presentem la recepta que vam fer el dia d'Any nou. És una recepta extreta del Blog de cuina de la Dolorss. És una recepta ben fàcil i queda boníssima!!!! 
Nosaltres hi hem fet una petita modificació, no hi hem posat musclos, perquè no agraden gaire a la família. 


Ingredients (2 persones):
500gr. de sèpia
cloïsses
gambes
50gr. de ceba
1/2 pebrot verd
1/4 pebrot vermell
3 alls
100cc de brou de peix
sal
julivert
oli d'oli

Preparació del plat: 
En una cassola hi fregim les gambes i les reservem. Nosaltres hem utilitzat unes cues de gambó que ja venen pelades i que donen molt de gust.


En el mateix oli hi posem la sèpia tallada a trossos i deixem que absorbeixi tota l'aigua, uns 7-10 minuts. Ho reservem.


Al mateix oli hi posem la ceba, els alls i el pebrots verd i vermell tallats ben petits, i ho deixem sofregint uns 5 minuts. 


A continuació hi afegim la sèpia i el brou. Tapem la cassola i ho deixem a foc lent uns 8-10 minuts. 


Ja només ens falta afegir les cloïsses i les gambes que tenim reservades. Hi tirem el julivert i esperem que s'obrin les cloïsses.



BON PROFIT! 
Esperem que us agradi!

Avui la cançó que us recomanem, seguint amb música del compositor que tenim a casa, és una cançó una titulada Año nuevo (Juan Pedro López Aguilera).

dimecres, 30 de desembre del 2015

Bacallà amb remenat de gambes, espàrrecs i alls tendres

Avui una recepta senzilla i fàcil. Ahir vam fer el sopar de Nadal de la colla d'amics i nosaltres vam presentar aquest plat. Pot ser una bona opció per a fer en aquestes dates.

Esperem que us agradi!


Ingredients:

Bacallà fresc
Espàrrecs
Alls tendres
Gambetes
Tomàquet
Julivert
Sal
Oli


Preparació del plat: 
Posem oli a escalfar a una paella i preparem el remenat de les gambetes, espàrrecs i alls tendres. Ho tallem tot petit i ho posem a la paella a foc baix que es vagi fent a poc a poc. Un cop estigui cuit i afegim una mica de tomàquet triturat per tal de lligar-ho. Ho deixem coure una mica més.  Una vegada llest, ho retirem. Teniu també la opció de comprar el remenat fet. En algun supermercat podeu trobar-ne.



Mentrestant salem el bacallà una mica. Posem oli a la paella i fregim el bacallà.


Només ens quedarà muntar el plat. Emplatem el bacallà i hi espolsem una mica de julivert. 



A continuació hi escampem el remenat i ja tenim el plat preparat.



BON PROFIT!

Avui us recomanem música de collita pròpia. L'home de la casa, a més de ser un bon cuiner, és compositor! Esperem que la gaudiu : Juan Pedro López Aguilera - Café largo

dimarts, 8 de desembre del 2015

"Montadito" d'ou de guatlla i xistorra

S'acosten les festes i hem de començar a pensar en molts plats... avui us presentem un entrant molt fàcil però boníssim. L'únic defecte és que per ser bo del tot, cal fer-ho a l'últim moment per menjar-lo calent.



Ingredients:
torradetes de pa torrat
xistorra
ou de guatlla


Preparació del plat:
Tallem la xistorra a trossets i la fregim en una paella amb oli ben calent. La deixem més o menys feta, depèn de com us agradi més a vosaltres.
A la mateixa paella, aprofitant l'oli de la xistorra podeu si voleu, fer els ous de guatlla. 
Preparem les torradetes de pa en un plat i hi anem posant un ou de guatlla a cada una. A sobre, un tros de xistorra i amb un escuradents punxem el "montadito" per tal que no es desmonti.
Ja tenim el "montadito" preparat.

BON PROFIT!

La cançó que avui us proposem per acompanyar aquest petit entrant és: Led Zeppelin - Stairway to heaven

dissabte, 29 d’agost del 2015

Amanida de llagostins macerada en suc de llima

Aquest estiu hem estat un parell de dies a casa de la meva cunyada i ens va fer aquesta amanida refrescant.

És molt fàcil de preparar i el resultat és boníssim i molt vistós.





Ingredients (4 persones):
500gr. llagostins cuits pelats
250gr. blat de moro en llauna
250gr. tomàquets cherry
1/2 ceba
1/2 pebrot verd
Coriandre (cilantro) picat
1cs de suc de llima
1cs d'oli d'oliva
1/2cs de sal


Preparació del plat:
Pelem els llagostins, escorrem el blat de moro, rentem els tomàquets i els partim per la meitat. Ho posem tot en un bol.
Tallem el pebrot verd i la ceba en trossos ben petits i els afegim al bol.
Barregem el suc de llima, l'oli, el coriandre i la sal en un altre bol. Amanim amb aquesta mescla l'amanida fins que tots els elements quedin ben impregnats.
Ho deixem reposar a temperatura ambient (a l'hivern) o a la nevera (a l'estiu) durant mitja hora i podem servir.




Espero que la disfruteu. BON PROFIT!

La cançó que avui ens acompanyarà amb aquesta amanida és: Shakira - Gitana

dilluns, 15 de juny del 2015

Pa de pessic bicolor

El dia 5 de juny va ser l'aniversari de la reina de la casa. Després de pensar molt quin tipus de pastís li faria, vaig decidir fer un pa de pessic de iogurt (a ella li encanta) bicolor, i amb alguna decoració que sabia que a ella també li agradaria. Aquest en va ser el resultat: 




Ingredients:
1 iogurt de llimona
3 mides del got del iogurt de farina
2 mides de sucre
1 mida d'oli de girasol
3 ous
1 sobre i mig de llevadura Royal
1 mida de cacau
galetes Oreo (normals i mini)
xocolata per fondre


Preparació del pastís:

Per fer el pa de pessic, podeu seguir les instruccions que vam donar en la nostra entrada: Pa de pessic.
La única diferència que heu de seguir és la següent. Per tal que el pa de pessic sigui de dos colors, quan tingueu la massa feta, la separeu en dos meitats iguals. En una d'elles hi afegiu la mida de cacau i ho bateu fins que quedi ben integrat. 
Poseu en un motlle la part de massa que volgueu primer: normal o xocolata i a continuació la restant. En el nostre cas, primer vam posar la capa de xocolata i després la normal.



Per a fer la decoració, vam fondre una mica de xocolata per tal d'enganxar a les vores del pastís les galetes Oreo mini. 
Com que a la Paula, li agrada molt la Minnie, amb galetes Oreo grans i minis, vam fer un parell de cares per a decorar el pastís...molt fàcil!!!! 



Espero que us agradi!!! 

Avui la cançó va dedicada a ella, sens dubte, la reina de la casa: Club Super3 - Per molts anys

dijous, 19 de febrer del 2015

Pasta de full amb sardines

Ahir dimecres de cendra...el dia de la sardina! 
Avui doncs, us pengem la recepta que l'home de Cal Soparet va preparar per sopar.
Una coca de pasta de full amb tomàquet i sardines... boníssima!!! 

Esperem que us agradin!


 
Ingredients:
Llaunes de sardines a l'oli d'oliva
1 fulla de pasta de full
1 ceba grossa
Tomàquet de llauna
1 ou


Preparació del plat: 
En una paella hi tirem la ceba tallada fineta i la deixem fer a foc lent. Un cop estigui prou feta, hi afegim el tomàquet i deixem que es cogui a foc lent.



Pre-escalfem el forn a 180º Preparem les safates amb la pasta de full. Intentem buscar-ne d'una mida petita, per tal de que aquestes coques quedin individuals. Sinó en tenim, podem utilitzar una safata grossa per fer una coca grossa.


Punxem la pasta de full per tal de que no s'infli. 
Batem un ou i pintem amb un pinzell la pasta de full.
Ho posem al forn i ho deixem un 20 minuts o fins que veiem que ja està dorada.


Un cop tret del forn preparem el plat. Posem a sobre de la pasta de full salsa de tomàquet que ja tenim preparada i col·loquem a sobre un parell de sardines. 


BON PROFIT!!!! 

I avui la cançó que us proposem és Pink Floyd - Wish you were here. En honor al cuiner!!! 

dijous, 12 de febrer del 2015

Coca de llardons


Avui és dijous gras, dijous llarder... i què millor que aquesta recepta: Coca de llardons. És molt fàcil i boníssima! 
A Cal Soparet ja les tenim preparades!!! 




Ingredients: 
Pasta de full
1 ou
100gr. de llardons
sucre
ametlla crua "ratllada"


Preparació de la coca:
Pre-escalfem el forn a 200º amb foc a dalt i baix mentre preparem la coca.
Estenem la pasta de full i amb una forquilla la punxem tota, per tal de que no s'infli.
La pintem amb un ou batut.
A continuació, esmicolem (al gust) els llardons i els repartim sobre tota la coca. 
Hi posem l'ametlla crua i el sucre ben escampat per sobre. 
Amb un ganivet sense punta a les vores i anem fent pessigs.


Ho enfornem a 180º durant uns 20 minuts. 


Esperem que us agradi!


BON PROFIT!