BENVINGUTS!!!

Som una parella de Terrassa, el Juan Pedro i jo mateixa, la Susanna, que volem posar al vostre abast les nostres receptes que sovint compartim amb els nostres amics. Intentarem fer un bloc on predominarà la cuina casolana, econòmica i com no, ràpida. Encara que per alguns plats la rapidesa no es pot aconseguir.

El nom del bloc, Cal Soparet, ve arrel de les periòdiques reunions amb amics per dinars, berenars, sopars i ressopons. D'aquí ve la idea.
A més a més, a partir d'aquest 2018 també publicarem receptes fetes amb Thermomix.

També volem recomanar-vos una cançó que acompañarà cada recepta, encara que la combinació d'ambdós coses és molt personal.
Esperem que us agradi!
Bon Profit!!

dilluns, 10 de desembre del 2012

Risotto de bolets

Fa molt de temps que no publiquem cap recepta... en tenim vàries per publicar però això de ser una més a casa... fa que les publicacions s'hagin endarrerit! Esperem que tornem a activar Cal Soparet!!

Bé, doncs avui, per tornar amb les receptes us proposem aquest risotto de bolets... boníssim i molt fàcil, això si, com sabeu entretingut... és el que té el risotto, però el resultat val la pena!!!




Ingredients (2 persones):
1 pot de bolets barrejats
1 ceba
tomàquet
2 tasses d'arròs
formatge parmesà en pols
brou


Preparació del plat:
Fem un sofregit de ceba i tomàquet. Quan estigui ben tou, hi afegim els bolets i els deixem una estoneta perquè es facin juntament amb el sofregit.
En una olleta a part anem escalfant el brou.
Quan els bolets els tinguem ben integrats al sofregit hi afegim l'arròs. I a partir d'aquí hi anem afegint caldo de mica en mica sense parar de remenar. Quan ja s'hagi absorbit el caldo, n'hi tornem a posar i així, fins que l'arròs ja el tinguem gairebé cuit. 




LLavors hi anem tirant el formatge, sense parar de remenar. La quantitat de formatge... al gust del consumidor. Si us agrada que tingui un gust fort a formatge, doncs n'haureu de tirar bastant. 
I això és tot! Ja el teniu a punt per a servir!

BON PROFIT!!
La cançó que avui us proposem és: Enya - Only time


dissabte, 11 d’agost del 2012

Cruixent de carbassó



Avui, aprofitant que la Recepta del 15 d'aquest mes ens demanen receptes de carbassó i que feia dies que volíem actualitzar el blog, publiquem aquesta recepta: molt fàcil i ràpida. Ens serveix com un bon acompanyament per la carn arrebossada, peix... el que vosaltres volgueu.



Ingredients:
1 carbassó
aigua
farina
sal
oli

Preparació del plat: 

Posem en una paella oli a escalfar.
Per altra banda, agafarem el carbassó i el tallarem a làmines ben finetes. Un cop fet això, farem una barreja amb aigua, farina i una miqueta de sal. La barreja ha de quedar una mica espessa ja que si ens surt clara, no arrebossarà bé el carbassó. 
A continuació, posem les làmines de carbassó dintre de la barreja de farina que hem fet, i quan l'oli sigui ben calent anem fregint el carbassó. Un cop el carbassó estigui ben rosset ja podem retirar-ho de la paella i posar-ho, mentre no ho servim, en un plat amb paper de cuina, per tal de que absorbeixi l'excés d'oli.



BON PROFIT!!!!

Avui, aprofitant que és Santa Susanna, i és el meu sant, em dedicaré la cançó: The Art Company - Suzanna

dimarts, 17 de juliol del 2012

Amanida d'arròs marinera

Cal Soparet el tenim una mica abandonat, estem ben enfeinats, però bé, ara que tenim un momentet... aprofitem per actualizar!
Avui amb amb una amanida marinera ben refrescant per fer passar millor aquesta calor!


Ingredients:
arròs salvatge
tonyina (llauna)
ou
barretes de cranc

Preparació de l'amanida:
Primer de tot posem a coure l'arròs per tal de que a l'hora de menjar-lo estigui ja fred. 
Mentrestant podem fer amb l'ou, una truita a la francesa, i la tallem a trossets.
Escorrem les llaunes de tonyina i tallem les barretes de cranc a rodanxes petites.
Agafem un bol i ho mesclem tot.
Nosaltres per acabar d'arrodonir el plat i vam posar una sardina fregida a sobre. Li dóna un sabor molt bo!

BON PROFIT!

Avui la cançó que us proposem, no pot ser una altra: Deep Purple - Smoke on the water

divendres, 15 de juny del 2012

Pastís per a la Paula

Avui actualitzem... però no amb una recepta... actualitzem per anunciar-vos que ja som un més a la família. El dia 5 de juny neixia la nostra filla Paula! Ja som a casa i tots estem molt contents!


Aquest és el pastís de bolquers que la tieta Cristina i el tiet Joan Carles li van portar. MOLTES GRÀCIES TIETS!!!


La cançó que avui us proposem és: Louis Armstrong - What a wonderful world

dilluns, 4 de juny del 2012

Copa de iogurt amb maduixes

Avui un postre ben senzill, molt bo i fresquet! Una copa de iogurt amb maduixes.

Ingredients (2 persones):
2 iogurts (en aquest cas de La Fageda)
maduixes
sucre

Preparació del postre:
Posem les maduixes una estona a macerar amb sucre, i les deixem reposar a la nevera. 
Per preparar la copa, deixieu anar la imaginació, podeu anar fent capes de iogurt i maduixes.




BON PROFIT!!!

La cançó que avui us proposem és: Pink Floyd - Wish you were here

dimecres, 23 de maig del 2012

Albergínies farcides

Avui us presentem una recepta que a Cal Soparet ens agrada molt. És una recepta de la meva àvia, que ara fa la meva mare i nosaltres!! És una mica entretinguda... però el resultat és espectacular i boníssim!
Esperem que a vosaltres us agradi també i us animeu a fer-la!


 Ingredients (2 persones):
3 albergínies
carn picada
ceba
llet
nou moscada
pa ratllat
ou
oli
sal

Preparació del plat:
Comencem tallant les albergínies per la meitat. 
Preparem una paella amb una mica d'oli i hi fregim les albergínies. Una vegada fregides, es treu la pulpa de les albergínies i així ens quedaran buides per a poder farcir-les.
La pulpa la trinxem ben petita. Podeu fer-ho amb la picadora o bé amb un ganivet ho tallem ben petit (així ho vam fer nosaltres).
Podem aprofitar la mateixa paella per a fer el farcit de les albergínies. Posem una mica d'oli i hi tirem el trinxat. Quan estigui ben rosset i afegim una ceba tallada ben petita. Finalment i aboquem la pulpa de l'albergínia. Per amorosir-ho una mica, hi tirem una mica de llet i nou moscada. Deixem que faci xup-xup una estoneta a foc baix.


Preparem la safata per anar al forn (que podem pre-escalfar a 180º) i comencem a emplenar les albergínies. Hi posem una mica de pa ratllat i es pinta amb ou batut. 


Així, ja ho tenim llest per posar-ho al forn a dalt i a baix. L'estona dependrà de si enfornem les albergínies quan ja estan fredes o seguidament després d'omplir-les. Controleu-les que no es recremin i llestos.

BON PROFIT!!

La cançó que avui us proposem és: Bee Gees - Stayin' Alive

dilluns, 14 de maig del 2012

Entrepà de truita a la francesa de gall d'indi i formatge

S'acosta el 15... i toca... la Recepta del 15!! Aquest mes ens proposen els entrepans! Quina bona idea!! 
A casa, quan parlem d'entrepà... més que preocupar-nos pel què hi posarem a dins... mirem més el pa. Si diem de fer un entrepà, primer de tot, comprem un bon pa. I així ho vam fer també aquesta vegada, vam comprar un bon pa de xapata i vam decidir fer l'entrepà de truita a la francesa amb una rodanxa de gall d'indi i de formatge. Va quedar un entrepà...boníssim!!! Esperem que us agradi!!!


Ingredients:
un bon pa
1 ou
rodanxa de formatge
rodanxa de gall d'indi
tomàquet
oli

Preparació de l'entrepà:
Posem oli en una paella i l'escalfem. Batem un ou i l'aboquem a la paella per a fer la truita a la francesa. Abans de tancar la truita hi posem les rodanxes de formatge i de gall d'indi. Tanquem la truita. Deixem que es faci bé per les dues bandes.
Suquem el pa amb tomàquet i hi posem la truita a la francesa.


BON PROFIT!!!

La cançó que avui us proposem és: Alaska - A quien le importa