BENVINGUTS!!!

Som una parella de Terrassa, el Juan Pedro i jo mateixa, la Susanna, que volem posar al vostre abast les nostres receptes que sovint compartim amb els nostres amics. Intentarem fer un bloc on predominarà la cuina casolana, econòmica i com no, ràpida. Encara que per alguns plats la rapidesa no es pot aconseguir.

El nom del bloc, Cal Soparet, ve arrel de les periòdiques reunions amb amics per dinars, berenars, sopars i ressopons. D'aquí ve la idea.
A més a més, a partir d'aquest 2018 també publicarem receptes fetes amb Thermomix.

També volem recomanar-vos una cançó que acompañarà cada recepta, encara que la combinació d'ambdós coses és molt personal.
Esperem que us agradi!
Bon Profit!!

diumenge, 13 de març del 2011

Arròs amb bacallà

Avui us deixem aquesta recepta, d'arròs de bacallà. És una recepta que em ve de família... primer el veia fer a la meva àvia... després a la meva mare...i ara el faig jo.


Ingredients (per a dues persones):
1 ceba petita
2 patates
1 pebrot vermell petit
tomàquet
1 tros de bacallà (dessalat)
arròs

Preparació del plat:
Posem en una cassola una mica d'oli i hi sofregim la ceba tallada ben petita. A continuació hi afegim el tomàquet i deixem que se sofregeixi una mica. Hi afegim també la patata i el pebrot i ho sofregim una mica també. Quan ja ho tinguem tot ben sofregit, hi posem el bacallà tallat en trossos, no molt petits. Ho remanem tot ben remanat i hi afegim l'arròs i l'aigua (jo la vaig bullit a part, perquè ja estigués calenta). Deixem el temps per coure l'arròs, un vint minuts i llestos.

BON PROFIT!
Avui, la cançó no podia ser una altra: Lolita - Sarandonga

dijous, 10 de març del 2011

Macarrons amb pollastre al curry

Avui una de pasta...teníem una pechuga de pollastre per gastar... i hem fet aquest plat:

Ens perdonareu per la qualitat de les fotos... però la càmara no ens funciona al 100% i fins que no en tinguem una de nova...

Ingredients:
Macarrons
1 llauna de tomàquet triturat
pollastre
1 pastanaga
1 ceba
1 cullerada de curry

Preparació del plat:
Posem en una cassola a foc molt lent la ceba i la pastanaga tallada ben petita, amb una mica d'oli. Quan estigui ben potxadet i afegim el pollastre tallat a trossets petits. Quan estigui ben barrejat i afegim el tomàquet i la cullerada de curry i que faci xup-xup una bona estona, fins que el tomàquet hagi reduit.
A part, haurem bullit la pasta, en aquest cas els macarrons. Una vegada estiguin cuits, s'afegeixen a la salsa que hem fet i ho remanem ben remanat.

BON PROFIT!!!



La cançó que avui us proposem amb aquest plat és: Rolling Stones - Satistaction

dilluns, 7 de març del 2011

Croissanets de xocolata

Fa dies que no actualitzem, i aquest matí per gastar una làmina de pasta de full que rondava per la nevera, he fet uns croissanets de xocolata, seguint la recepta de Els fogons de la bordeta.

Són molt fàcils de fer i ràpids!!! Hem de millorar la forma de croissant, però mica en mica ho aconseguirem!


Ingredients:
1 làmina de pasta de full
xocolata fondant
1 ou
virutes de xocolata

Preparació del postre:
Tallem la làmina de pasta de full en triangles, més o menys grans depenent de la mida que volem que siguin els croissants.
Posem un trosset de xocolata al centre dels triangles i cargolem la massa des d'un costat cap a un extrem. Corbem els extrems cap a dins per a aconseguir la forma típica de croissant.
En una safata de forn, hi posem paper sulfuritzat, i hi posem els croissants. Els pintem amb ou batut. Hi espolveragem unes virutes de xocolata, i ho coem al forn preescalfat a 200ª durant 15 minuts, o fins que veiem que estan ben daurats.


BON PROFIT!!!!


diumenge, 27 de febrer del 2011

Trena de tonyina

Avui us presentem aquesta recepta de pasta de full, extreta del blog: Destapant cassoles.
Es tracta de fer una trena farcida amb el que us vingui de gust en el moment. Nosaltres hi hem posat tonyina, cranc i tomàquet.
 

Ingredients:
1 làmina de pasta de full
3 llaunes de tonyina amb oli d'oliva
6 barretes de cranc
mig tomàquet
ou
sèsam

Preparació del plat:
Tal com es pot veure en la imatge, estenem la pasta de full a sobre de la mateixa plata que anirà al forn. Fem talls en diagonal a cada banda, deixant una franja al mig sense tallar, per tal de posar-hi els ingredients.
Fem la barreja dels ingredients i ho evoquem al centre de la pasta de full. 


Tanquem la trena, alternant una tira d'una banda, una tira de l'altra. Una vegada la tinguem tancada, la pintem amb ou i hi espolsem una mica de sèsam.
Ho posem al forn, prèviament escalfat, a 180ª (a dalt i a baix) durant uns 20 minuts, o fins que veiem que està ben daurada.


BON PROFIT!!!!

La cançó que avui proposem és:  Pata Negra - Pasa la vida


dijous, 24 de febrer del 2011

Pastís de formatge

Avui us deixo una recepta d'un postre que ens agrada molt. Fa molt de temps que ens en va dir la recepta una companya de feina, la Susana, i sempre ens ha semblat molt fàcil de fer i el resultat és boníssim!

 
Ingredients:
una tarrina de formatge Philadelphia
3 ous
3 iogurts naturals
3 cullerades de farina
sucre al gust (jo n'he posat 4 cullerades soperes)
melmelada de gerds

Preparació del plat:

Barregem tots els ingredients amb el mini-pimer i ho posem al forn, pre-escalfat a 250º, a una temperatura de 180º aprox. fins que al clavar-li un escuradents, aquest surti net. Opcionalment, li podem posar melmelada de gerds pel damunt una vegada el pastís estigui cuit.

BON PROFIT!!!!

La cançó que avui us proposem és: Elvis Presley - Jailhouse Rock.

divendres, 18 de febrer del 2011

Ja hem tornat a Cal Soparet!!!

Ja tornem a ser aquí, la setmana que ve començarem a penjar receptes de nou!!! 
De moment us deixem un parell de fotos del viatge que hem fet.

 Mesquita Blanca d'Abu Dhabi
 (Emirats Àrabs Units)

Un dels canals d'Amsterdam

Fins la propera!!

dijous, 3 de febrer del 2011

Fins la tornada...

Us informem que estarem dues setmanetes fora... i que per tant, deixem Cal Soparet abandonat.


Però a la tornada us sorprendrem amb més receptes, i si pot ser, alguna que poguem aprendre d'Orient Mitjà!!
Així doncs, fins la tornada!!!!!


La cançó que avui proposem és: Dansa del ventre