BENVINGUTS!!!

Som una parella de Terrassa, el Juan Pedro i jo mateixa, la Susanna, que volem posar al vostre abast les nostres receptes que sovint compartim amb els nostres amics. Intentarem fer un bloc on predominarà la cuina casolana, econòmica i com no, ràpida. Encara que per alguns plats la rapidesa no es pot aconseguir.

El nom del bloc, Cal Soparet, ve arrel de les periòdiques reunions amb amics per dinars, berenars, sopars i ressopons. D'aquí ve la idea.
A més a més, a partir d'aquest 2018 també publicarem receptes fetes amb Thermomix.

També volem recomanar-vos una cançó que acompañarà cada recepta, encara que la combinació d'ambdós coses és molt personal.
Esperem que us agradi!
Bon Profit!!

diumenge, 27 de febrer del 2011

Trena de tonyina

Avui us presentem aquesta recepta de pasta de full, extreta del blog: Destapant cassoles.
Es tracta de fer una trena farcida amb el que us vingui de gust en el moment. Nosaltres hi hem posat tonyina, cranc i tomàquet.
 

Ingredients:
1 làmina de pasta de full
3 llaunes de tonyina amb oli d'oliva
6 barretes de cranc
mig tomàquet
ou
sèsam

Preparació del plat:
Tal com es pot veure en la imatge, estenem la pasta de full a sobre de la mateixa plata que anirà al forn. Fem talls en diagonal a cada banda, deixant una franja al mig sense tallar, per tal de posar-hi els ingredients.
Fem la barreja dels ingredients i ho evoquem al centre de la pasta de full. 


Tanquem la trena, alternant una tira d'una banda, una tira de l'altra. Una vegada la tinguem tancada, la pintem amb ou i hi espolsem una mica de sèsam.
Ho posem al forn, prèviament escalfat, a 180ª (a dalt i a baix) durant uns 20 minuts, o fins que veiem que està ben daurada.


BON PROFIT!!!!

La cançó que avui proposem és:  Pata Negra - Pasa la vida


dijous, 24 de febrer del 2011

Pastís de formatge

Avui us deixo una recepta d'un postre que ens agrada molt. Fa molt de temps que ens en va dir la recepta una companya de feina, la Susana, i sempre ens ha semblat molt fàcil de fer i el resultat és boníssim!

 
Ingredients:
una tarrina de formatge Philadelphia
3 ous
3 iogurts naturals
3 cullerades de farina
sucre al gust (jo n'he posat 4 cullerades soperes)
melmelada de gerds

Preparació del plat:

Barregem tots els ingredients amb el mini-pimer i ho posem al forn, pre-escalfat a 250º, a una temperatura de 180º aprox. fins que al clavar-li un escuradents, aquest surti net. Opcionalment, li podem posar melmelada de gerds pel damunt una vegada el pastís estigui cuit.

BON PROFIT!!!!

La cançó que avui us proposem és: Elvis Presley - Jailhouse Rock.

divendres, 18 de febrer del 2011

Ja hem tornat a Cal Soparet!!!

Ja tornem a ser aquí, la setmana que ve començarem a penjar receptes de nou!!! 
De moment us deixem un parell de fotos del viatge que hem fet.

 Mesquita Blanca d'Abu Dhabi
 (Emirats Àrabs Units)

Un dels canals d'Amsterdam

Fins la propera!!

dijous, 3 de febrer del 2011

Fins la tornada...

Us informem que estarem dues setmanetes fora... i que per tant, deixem Cal Soparet abandonat.


Però a la tornada us sorprendrem amb més receptes, i si pot ser, alguna que poguem aprendre d'Orient Mitjà!!
Així doncs, fins la tornada!!!!!


La cançó que avui proposem és: Dansa del ventre

dijous, 27 de gener del 2011

Arròs al forn

Avui us presentem aquesta recepta facilíssima i que ens servirà per fer d'acompanyament de carn, peix... el què ens vingui de gust.


Ingredients:
arròs
aigua
pastilla avecrem
oli
2 alls
julivert
Preparació del plat:
Primer de tot, posarem en un plat l'arròs que necessitem. Posarem tantes mides necessàries. Nosaltres fem servir una tassa de mida. 
En segon lloc en un cassó hi posarem l'aigua amb la pastilla avecrem.
La mida de l'aigua serà sempre el doble que posem d'arròs.
Per exemple, si nosaltres posem 4 tassetes, posem 8 tassetes d'aigua.
Posem en una cassola una mica d'oli i hi sofregim un parell d'alls. A continuació hi evoquem l'arròs i deixem que vagi agafant color (com més torradet millor). Hi espolveragem julibert. Una vegada tenim l'aigua amb la pastilla bullint, i l'arròs a punt, tirem l'aigua a la cassola de l'arròs, tota. Tapem la cassola amb una tapadora de foradets.
Prèviament haurem escalfat el forn a 200º. Posem al forn, la cassola tapada amb la tapadora durant 20 minuts a 200º i el foc només de baix.
Passats els 20 minuts, l'arròs s'haurà begut tota l'aigua i estarà cuit!
Boníssim!!!


BON PROFIT!!!

La cançó per aquesta recepta és: Beatles - Lucy in the sky with diamonds

dissabte, 22 de gener del 2011

Magdalenes de xocolata

Aquest matí de dissabte, amb l'ajuda de la Maria, hem fet aquestes magdalenes de xocolata, utilitzant la recepta que em va passar una companya de feina, la Yolanda.
Han quedat boníssimes, ja gairebé no en queden!


Ingredients
(la mida és la d'un iogurt):
1 mida de sucre
1 mida d'oli
3 mides de farina (l'he posada de rebosteria)
1 mida i 1/2 de llet
1 tableta de xocolata de postres
3 ous
2 sobre de litines
ratlladura de taronja
sucre glass

Preparació del postre:

Batre el sucre amb la ratlladura de taronja fins que quedi tipus sucre glass. Afegir els ous i batre-ho tot fins que quedi una massa homogènia (com si fos una mousse). Afegir l'oli i la llet i barrejar-ho fins que quedi ben lligat.
Desfer la xocolata, tal i com posa a les instruccions. Una vegada desfeta, afegir-la a la barreja anterior. 
Finalment afegir poc a poc la farina (que prèviament haurem barrejat amb les litines), i barrejar fins que no quedin grumolls.
Posem la massa en motlles de magdalenes i ho enfornem a 180º durant 7-10 minuts. Per decorar, com podeu veure, hi hem posat sucre glass.

Les magdalenes ja estan preparades... qui les tasta primer?


BON PROFIT!!!!

La cançó per a aquesta recepta, avui, va dedicada a la Maria, per haver-me ajudat a preparar-les: Mohombi - Bumpy Ride

divendres, 21 de gener del 2011

Palmeres de pernil dolç i formatge

Avui us presentem una altra delícia de pasta de full. Són les palmeres de pernil dolç i formatge. La vam extreure del blog Cocinando en mi isla amarilla.
Boníssimes i molt fàcil.


Ingredients:
pasta de full
pernil dolç
formatge (havarti)
ou
orenga

Preparació del plat:
Extenem la pasta de full. Hi posem, de manera que cubreixi tota la superfície, pernil dolç i a sobre els  talls de formatge. Enrotllem per una banda fins al mig, i fem la mateixa operació des de l'altra banda. Ho posem uns minutets a la nevera, perquè s'endureixi una mica i ens sigui més fàcil tallar-ho. Una vegada ho treiem de la nevera, tallem les palmeres, d'un centímetre de grossor més o menys. Pintem amb ou i espolveregem amb orenga. Ho posem al forn pre-escalfat a 200º uns 15 minuts, o fins que veiem que ja estan daurades.
Ja podem servir-ho!



BON  PROFIT!!!!

La cançó que avui us proporsem és: Fito y Fitipaldis - La casa por el tejado