BENVINGUTS!!!

Som una parella de Terrassa, el Juan Pedro i jo mateixa, la Susanna, que volem posar al vostre abast les nostres receptes que sovint compartim amb els nostres amics. Intentarem fer un bloc on predominarà la cuina casolana, econòmica i com no, ràpida. Encara que per alguns plats la rapidesa no es pot aconseguir.

El nom del bloc, Cal Soparet, ve arrel de les periòdiques reunions amb amics per dinars, berenars, sopars i ressopons. D'aquí ve la idea.
A més a més, a partir d'aquest 2018 també publicarem receptes fetes amb Thermomix.

També volem recomanar-vos una cançó que acompañarà cada recepta, encara que la combinació d'ambdós coses és molt personal.
Esperem que us agradi!
Bon Profit!!

dijous, 28 d’abril del 2011

Pollastre amb gambes

Aquest divendres, divendres sant, era jo el centre de la família, amics... va ser el meu aniversari. Va venir a dinar la família i vam fer aquest plat: pollastre amb gambes.


Ingredients (4 persones):
12 gambes (nosaltres les vam comprar congelades i pelades)
1 pollastre tallat a vuitens
3 tomàquets madurs
1 ceba gran
1 porro
1 got de vi
brou de pollastre
herbes aromàtiques (nosaltres: llaurer, farigola)
oli d'oliva
sal
pebre

Preparació del plat:
Pelem i rentem la ceba i el porro. Els tallem a daus grans. En una cassola baixa hi posem oli i hi fregim lleugerament les gambes per les dues bandes i les reservem. A continuació salem els talls de pollastre i els daurem en el mateix oli de les gambes, fins que quedin ben rossos. Hi afegim el gotet de vi i deixem que s'evapori l'alcohol completament. Retirem el pollastre i el reservem. En el mateix oli, hi sofregim les herbes, la ceba i el porro fins que estiguin ben toves. Rentem els tomàquets i els tallem en 8 trossos. Els afegim al sofregit i continuem la cocció. Quan tot estigui ben cuit, retirem les herbes i el sofregit i ho passem pel minipimer, fins a aconseguir una salsa fina. 
Tornem a posar el pollastre a la cassola. Ho cobrim tot amb el brou i la salsa del sofregit. En aquest moment rectifiquem de sal i pebre si cal. Ho deixem coure 20 minuts aproximadament a foc suau fins que el pollastre estigui ben tendre.
Prepareu una bona panereta de pa...perquè és per sucar-hi pa!

Aquest plat, és el típic Mar i muntanya, i com ja sabeu porta generalment picada. A casa no ho podem fer amb picada a causa de l'alèrgia als fruits secs, però fet així, no es troba a faltar gens la picada, va quedar boníssim!!! Us el recomanem!!!


BON PROFIT!!!
La cançó que avui us proposem és: Sweet home in Alabama

4 comentaris:

  1. Un plat de celebració boníssim!
    felicitats per l'aniversari i pel plat!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. Eixe plat de pollastre te que estar molt, pero que molt bó.
    Besets

    ResponElimina
  3. Uuuuoooo!! Un plat de luxe per un dia de luxe!! Felicitats!! (el meu va ser el dia 30, ens portem relativament oocs dies! jejeje)
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. Sandra, FELICITATS a tu també!!!!
    Petonets!!

    ResponElimina